onsdag 18 maj 2011

Kolonilottsbubbla?

Många blogginlägg som passerar min rss-läsare behandlar bostadsbubblan (eller man så vill de höga bostadspriserna) vi har här i landet. Framförallt i våra storstäder där det bollas friskt med handfullet miljoner kronor för ett familjenäste. Dyrt så klart och mycket pengar i relation till årsinkomsten för många. Själv bor jag i en mindre stad(!) Med ung 20 000 invånare och här har ju bostadspriserna ännu inte löpt amok allt för mycket (allt är ju relativt förstås) och det är mer frågan om hundratusentalskronor upp och ner än miljoner. Få har blivit "rika" på sina hus här om man nu ska använda den klychan.

I efterdyningarna av de höga bostadspriserna har det blivit synnerligen dyrt med vissa fastigheter exempelvis med havsutsikt, hästgårdar, små skogsfastigheter osv. Men vissa saker tar ändå priset vill jag påstå. Idag såg jag en liten fastighet till salu i världsmetropolen Örebro (10min bilfärd bort från där jag själv bor för övrigt). Objektet var en liten kolonilott, uppskattningsvis kanske120kvm stor, med en visserligen fin "friggebod" där man möjligtvis kunde avnjuta ett glas rose på fartukvisten, marken var inte friköpt utan är ärendetomt till kommunen där man betalar en liten tomrättsavgift som hyra för sin prunkande grönsaksodling. Priset för friggeboden, grönsakslandet och tomrätten..... en kvarts miljon. Det blir inga billiga morötter det inte....

I mitt lilla grönsaksland (mindre kolonilottsstorlek) på tomten kan man idag i alla fall skymta gröna skott från allehanda grönsaker och vacker potatisblast som börjar skymta upp från jorden. Jag får överväga att till nästa år sätta upp en friggebod och istället hyra ut grönsakslandet till någon som bär drömmen om en egen kolonilott. Kanske man kan få lite hjälp med ogräsrensandet också.

1 kommentar:

  1. Bra spaning angående kolonilottsbubbla! Om du tycker att priset i Örebro är högt skulle du se här i Stockholm!

    SvaraRadera

MediaCreeper