torsdag 13 januari 2011

De fantastiska köprekomendationernas tid strax tillbaka?

Vid fortsätter med lite ironi då det verkar vara dagens ämne. Vad passar inte bättre att göra när man sitter på ett försenat tåg än att läsa analyser som en bank där jag är kund i skickar till undertecknad mest vareviga dag.

Dagens analys som jag just ögnat igenom fick mig att dra på smilbanden lite då man sällan läst så ordentligt optimisktiska analyser.

Rubrik: Unikt köpläge. Sedan har man en förklarande text på en halv A4 sida hur fantastiskt bolaget och dess värdering är. En stor tabell med diversee nyckeltal och prognoser med omsättning, marginaler vinster, direktavkastning med mera om hur banken uppskattar att företaget utvecklas de kommande åren.

Lite risker och möjligheter i punktform och en avslutande kommentar att en 80-90 procentig uppsida finns (observera att banken i detta fall rekomderar aktier på 6-12 månanders sikt) och man råder sina kunder att köpa aktien. Något litet undanskymt bolag på någon small-cap lista? Nej då, analysen var på sveriges mätt i börsvärde allra största företag, H&M. Unikt köpläge i sveriges största företag alltså, kom och köp...

Banken var för övrigt samma som år 1999 gav ut den klassiska analysen och köprådet, "the strongest buy inte the history of strong buys" varpå aktien (Adcore) sedan de nästkommande åren rasade sisådär 99 procent och tillslut blev uppköpt av ett fastighetsbolag (Klövern?) I syfte att komma åt förlustavdrag.

Published with Blogger-droid v1.6.5

3 kommentarer:

 1. Jäsikens.... dags att sälja HM alltså.

  SvaraRadera
 2. Är inte 80-90% uppsida på 6-12 månader lite för mycket för en aktie som HM? Det är inte omöjligt att aktien går upp med 80%, men inte på så kort tid?

  För övrigt så tycker jag att det är lite svårt att komma med en köprek på något storbolag idag. Allt har ju gått upp så mycket, känns att det mesta på Large och mid cap är nästan fullvärderat.

  SvaraRadera
 3. Att dra upp Adcore-rådet från -99 i tid och otid känns ganska smått och irrelevant.

  Det är många stora egon där ute i stugorna som tror sig vet allt om allting trots att de inte lyckats med mycket här i livet.

  SvaraRadera

MediaCreeper