fredag 3 september 2010

Resultat för frågesporten och fredagshumorResultatet från frågesporten ang vilken rekommendation på ABB som en bank gav baserat på ett antal prognostiserade nyckeltal samt aktuell kurs var ÖKA (vad skillnaden mellan köp och öka är är väl en tolkningsfråga..). Grattis ni som hade rätt, ni får väl skicka ett mail med förslag på pris ni skulle vilja erhålla.

När vi ändå är inne på området humor och lek så kan man konstatera att finansinspektionen idag har följande lediga tjänster ute. Man kan nog tänka sig att det ingår en del kvälls och helgjobb på de aktuella tjänsterna.Personligen så tycker jag det är bra att Finansinspektionen framgent nu dels kan klara av att ta emot handlingar (försökte Carnegie verkligen köpa HQ Bank i helgen? och vem har kommunicerat med vem?), sedan någon som klarar av att analysera värdepappersmarknaden (kan tänka mig att det ingår vissa studier i tradingportföljers agerade på DAX-terminer?), någon som är bra på riskhantering i clearing (blev HQ Banks affärer affärer från förra fredagen clearade?) och sist men inte minst skall man nu ge sig in och titta på terrorister och penningtvätt (Stefan Dahlbos akt kanske redan ligger på den framtida handläggarens skrivbord?)

Bra Finansinspektionen!

OBS ovanstående skall ses som fredagshumor och är inte att betrakta normalt förekommande på denna hemsida. Mer seriösa inslag finnes på tradera =)

1 kommentar:

  1. Hej Cristoffer!
    Jag hade rätt!
    I pris vill jag ha den sedan länge utlovade genomgången av Lundbergs. Med svar på vad troliga uppskrivning av fastighetsvärden kan bli det närmaste året, vad utdelningarna från dom olika bolagen som ingår i Lundbergs på 2010 års prognostiserade vinster blir En uträkning av hur många miljarder av vinsterna som har stoppats in i bolaget dom senaste 10 åren och om börsvärdet har ökat i motsvarande grad. Om du tycker att mina krav på vinst är för blygsam kan du räkna med ränta på ränta effekt på dom återinvesterade vinsterna i bolaget. För att se hur väl dom förvaltat våra vinster i bolaget.

    SvaraRadera

MediaCreeper