tisdag 31 augusti 2010

Frågesport

Med anledning av föregående inlägg om analytiker så utlyser jag härmed en frågesport för att piffa till det i sensommarmörkret.
ABB är bolaget som är först i bokstavsordning på börsens Largecap lista. En banks analytiker har följande prognoser på ABB de kommande åren (förenklad bild).

Baserat på dessa prognossiffror vilken tror du är bankens rekommendation avseende aktien ) till bankens kunder? (baserat på fundamental analys, ej bankens råd avseende teknisk analys

Tävlingsalternativen är enligt följande:
Köp
Öka
Neutral
Minska
Sälj

motivera gärna ditt svar

12 kommentarer:

 1. Min känsla säger "öka". Det är både positivt och lättare att glömma om det slår fel..

  SvaraRadera
 2. Neutral.. Känns inte speciellt intressant faktiskt.

  SvaraRadera
 3. Köp eftersom det är ett stort stabilt företag som gynnas av bättre konjunktyr bla bla bla.. Hade nog aldrig köpt denna aktie själv. Delar ut för dåligt.

  SvaraRadera
 4. Något annat än köp känns väl tokigt. Om jag hade trott på siffrorna (vilket jag utgår från att Handelsbankens analytiker gör) så hade jag definitivt satt köp på bolaget.

  Lågt P/E-tal och förväntad kraftig tillväxt kommande 2 åren (enligt analysen) är en mycket gynnsam kombination för en investerare.

  SvaraRadera
 5. Eftersom siffrorna ser ganska bra ut misstänker jag att rekommendationen blir sälj. Antingen vill banken själv köpa aktier eller så har de viktiga kunder som vill köpa. Så cynisk är jag.

  SvaraRadera
 6. Borde ju vara öka, så vi säger minska.

  SvaraRadera
 7. Långsiktig trend stigande, men det brukar vara rekommendationer på 1-4 månaders sikt eller liknande. Och då är det för kort sikt för att ta hänsyn till sjunkande marginaler. Jag gissar på öka eftersom man vill skapa någon form av handel, och öka är roligare än minska.

  SvaraRadera
 8. Gissar på "öka".

  Kolla hur många av analytikena som tror att omsättning och vinst skall minska på två års sikt för SAMTLIGA analyserade företag...

  Hur f*n kan öka vara "sämre" än köp förresten? Nån mer än jag som stör sig på detta?

  /Jobbar sent

  SvaraRadera
 9. Jag lyckades få en kredit mellan privata sir. Diego Zumerle, förhållandena är bra såväl som återbetalningsläget. Det är verkligen allvarligt att räntan är 3%. Om du också behöver en kredit på 20000 kr upp till 120.000.000 kr, här är hans e-postadress: diegozumerle71@gmail.com  Jag lyckades få en kredit mellan privata sir. Diego Zumerle, förhållandena är bra såväl som återbetalningsläget. Det är verkligen allvarligt att räntan är 3%. Om du också behöver en kredit på 20000 kr upp till 120.000.000 kr, här är hans e-postadress: diegozumerle71@gmail.com  Jag lyckades få en kredit mellan privata sir. Diego Zumerle, förhållandena är bra såväl som återbetalningsläget. Det är verkligen allvarligt att räntan är 3%. Om du också behöver en kredit på 20000 kr upp till 120.000.000 kr, här är hans e-postadress: diegozumerle71@gmail.com

  SvaraRadera
 10. Jag är Jehonna Bekteshi från Stockholm, jag är en läkare som arbetar på Stockholm Healthcare-anläggningen. Jag tror att vittnesbörd är verkliga liv bevisar mäktiga bra verk i verkligheten som gör människor lyckliga och hitta fred i äktenskapet förhållanden som jag har hittat samma i mitt äktenskap, idag är jag mycket glad att dela mitt vittnesmål här för alla att läsa och också lära sig att dra nytta av det. Jag läste ett vittnesbörd från blogginlägg från olika människor över hela världen och pratade bra om mannen Dr.Oduduwa Love-spell caster, jag tappade hoppet på spellcasters på grund av mina tidigare erfarenheter, jag kontaktade kommunikation från andra stav-casters. Jag älskade stava charm tidigare för att föra tillbaka min ex man hem men fungerade inte bra, förrän för några dagar sedan gav jag Dr.Oduduwa det sista försöket att föra tillbaka min kärleksman till mig, jag meddelar Dr.Oduduwa på hans personliga e-post för att lösa min äktenskapskris.
  Jag älskar min man så mycket, jag vill ha honom tillbaka till mig och våra två barn. Jag vill att mina barn ska växa upp med sin pappa och vara lyckliga som en familj.
  Jag skickar e-postmeddelande till Oduduwa-adress, några ögonblick senare fick jag svar från dr.oduduwa, jag var så glad eftersom e-postmeddelandet var giltigt.
   Jag förklarade alla mina relationsproblem till Dr.Oduduwa, jag ber om hans hjälp för att föra tillbaka min kärleksman man hem och återvända kärlek och förtroende.
  Dr.Oduduwa gav mig sitt arbete 100% löfte mig med försäkringsgaranti resultat efter att ha lanserat magiska kärleksförtroll för att få tillbaka min kärleksman Antionio hem, sa han att mitt fall är lätt för honom att lösa. han förklarade alla Love-spell-processerna och rutinerna för mig och han berättade om materialen att köpa för att stämma lunchen inkantationsbön,
  Jag följde noggrant alla instruktioner. Så tidigt på morgonen, det är nästa dag efter Oduduwa lunch Kärleks-magi-förtrollning för min räkning, min ex man taht har inte ringt mig på över två månader, ringde mig nästa dag, på morgonen ringer min mobiltelefon med ett okänt nummer, så jag tog upp samtalet och se, åh jag var så förvånad i mer än 2 månader nu har jag inte fått textmeddelanden, inga samtal och inget mail skickat till mig. Wow jag är väldigt glad idag, plötsligt precis som Oduduwa lovade mig. Jag är överväldigad av glädje och glädje i mitt hjärta som delar detta vittnesmål här i dag, min kärleksman Antonio på väg tillbaka hem för att träffa mig dagen efter,
  Jag använder detta medium för att säga ett stort tack till den stora mannen Dr.Oduduwa som utan detta inte skulle ha varit möjligt.
  Alla som läser den här artikeln som går igenom äktenskapskris, och för dem som delar hemliga tårar av hjärtsvängningar är idag alla dina problem över, bara ett enkelt e-postmeddelande till den stora Dr.Oduduwa Love Spell Temple i dag (dr.oduduwaspellcaster@gmail). com)
  Min bön är att hitta lycka i kärleksliv och äktenskap, oavsett vad som händer i våra äktenskap, vi bör alltid försöka göra rätt sak och uppskatta vad vi har. kämpa för att ditt äktenskap ska fungera med alla nödvändiga medel och tillgänglig hjälp finns här för dig nu.
  Jag har denna kraftfulla avsikt att dela detta fantastiska vittnesmål här ute kommer det att motivera att hjälpa så många unga eller gamla par att lösa sina äktenskapsproblem.
  När två personer verkligen bryr sig om varandra, kommer de alltid att leta efter ett sätt att få det att fungera, oavsett hur hårt och svårt sättet att lösa problemet är att söka lycka är den verkliga kärnan i existensen.
  Jag vet att Dr.Oduduwa kan vara till god hjälp för dig idag, kontakta hans personliga adress via: dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

  SvaraRadera
 11. Hej, letar du efter ett skuldsaneringslån, lån utan säkerhet, företagslån, hypotekslån, billån, studielån, personliga lån, riskkapital, etc! Jag är en privat långivare, jag ger lån till företag och privatpersoner med låga och rimliga räntor på 2%. Mejla till: christywalton355@gmail.com

  SvaraRadera

MediaCreeper