onsdag 7 januari 2009

Vågar du anta utmaningen?


Jag är egentligen inget stort fan av nyårslöften och har egentligen aldrig haft några löften att försöka leva upp till.

Däremot tänkte jag själv försöka ta mig i kragen på ett område, fysisk aktivitet. Nu är det ju inte så att jag direkt skulle vara någon fullständig soffpotatis som inte klarar av att jogga några kilometer men däremot har jag de senaste åren tränat betydligt mindre än vad jag egentligen skulle vilja, innerst inne. En gång i tiden har jag ju trots allt var ganska vältränad men man kan ju inte leva på gamla meriter i all evighet så att säga. Skriva blogginlägg och läsa böcker blir man ju inte bättre tränad av direkt.

Så vad skall vi nu göra åt detta? Jag tänkte ta upp en gammal klassiker för undertecknad, träningsdagboken Här har ju det hänt en hel del de sista åren som är ganska kul. Idag på nu på kvällen så har jag registrerat mig på sidan www.funbeat.se Funbeat är en form av facebook för svenska motionärer där man registrerar sig själv (gratis givetvis) man skriver ned hur man har tränat (välj bland hundratals aktiviteter), man kan tom "tanka in" GPS filer, pulsmätare, lägga upp en bild eller bara skriva inlägg hos andra, hitta träningskompisar eller skryta lite om senaste cykelturen, lägga upp en träningsprogram eller bara rita in senaste promenad slingan. Verkligen kul och man kan både vara anonym och öppen.

Så nu hoppas jag att ni kära bloggläsare kan hjälpa till och stötta undertecknad och håller lite koll på mig så jag inte slappar till mig. För att vara lite proaktiv så skall jag här ge en utmaning till alla ekonomibloggare och andra bloggläsare. Registrera dig på www.funbeat.se Sedan har jag lagt upp gruppen "ekonomibloggare och andra aktieägare". Det är låst och mycket exklusiv grupp att få vara med i. Vill du vara med så skicka en ansökan så kanske du blir godkänd

För visst är man lite nyfiken? Hur långt promenerar egentligen finanskvinnan i veckan? Hur står det till med cykelträningen för "hur jag blev rik"-Jakob inför vätternrundan, för du skall väl cykla i år igen? Hur ofta åker egentligen Diversifierad ut i skogen och geocatchar? Hur många promenadslingor har "frisk ekonomi" för sina hundar och katter? Hur snabbt springer egentligen Per Penning? Och skogsarbete räknas också Cornucopia. Sparsamt leverne är det en klippa i löpspåret? och www.hurvikanblirikatillsammans.se klarar han av sitt mål om ett BMI på 22?

Alea iacta est! och var och en efter sin nivå.

8 kommentarer:

 1. Åh vad roligt! Jag vill vara med, registrerar mig så snart jag bara hinner! :-)

  SvaraRadera
 2. Jo, jag får väl regga mig då. Blir ju några timmar om skogsarbete räknas.

  Annars är mitt nyårslöfte att inte äta upp resterna av barnens mat... Motsvarar nog ett och annat motionspass.

  SvaraRadera
 3. Hehe! Och jag som trodde att Stockman var ett fysiologiskt fenomen med en vilopuls på tjugofem och rutor på magen? ;)

  En skojig idé helt klart! Bli rik OCH vältränad - det är väl inte det sämsta?

  Jag registrerar mig i hopp om att kunna få vara med i denna exklusiva klubb. :)

  SvaraRadera
 4. Kul med respeons!

  Perpenning> nej tyvärr kan man nog inte hålla myten om det fysiska praktexemplaret vid liv än.

  36 slag i minuten är förresten lägsta viopuls år 2001-2002 men normalt var vid 40-44, idag tja...50 kanske

  SvaraRadera
 5. Ooutch! Nästan lite utpressning det här! Nu blir man ju tvungen att hoppa på, elakt! =)

  Och japp, jag är anmäld till Vätternrundan i år igen. Har som mål att sänka min tid med minst 2 timmar så man blir väl så illa tvungen att träna lite.

  Skulle allt kännas riktigt bra och man får vara frisk och skadefri finns det en liten chans att jag kör klassikern med, med start med Vätternrundan då, men det är bara ett stort kanske.

  SvaraRadera
 6. Hej Stockman,
  följer din blogg troget sen länge. Alltid intressanta inlägg, tack för det!

  Om du vill satsa på sport, varför inte åka till Aquitaine i södra Frankrike, där jag bor? Surfing, bergsvandring, rugby, pelote, cykling... röra på sig, ha roligt, samtidigt som man njuter av fransk mat och franska viner...

  Läs www.aquitaine.se för mera tips!

  hälsar Eva i Aquitaine

  SvaraRadera
 7. En klippa i löpspåret är faktiskt en träffande beskrivning, även om det kanske inte riktigt var det du avsåg med din fråga...:)

  SvaraRadera
 8. Skall bli intressant att se korrelationen hjärnaktivitet / fysisk aktivitet

  SvaraRadera

MediaCreeper