lördag 31 januari 2009

Smart-EL?

Hörde just en radioreklam från företaget Smart-El. Det är ett företag som vill sälja på ungdomar/skolklasser mm att till släkt och vänner sälja lågenergilampor likt ex. jultidningar

Det är ju jättekul att ungdomar (och övriga) lär sig lite entreprenörskunskap och aktiverar sig och tjänar egna pengar. Lågenergilmaporna säljs i paket ex. med 4 lampor, (2 mostv 40W och 2 motsv 25W) som säljs för 330kr och då får försäljaren en provision på 50kr per paket.

Själv köpte jag igår 5 st lågenergilampor på Clas Ohlson, dom kostade 100 spänn men jag kan faktiskt tänka mig att sälja dom för 200kr, någon som vill slå till?

3 kommentarer:

 1. Som på den gamla goda tiden då man sålde majblommor :)

  SvaraRadera
 2. Hej Cristoffer

  Har du någon uppfattning om Berkshires aktie till dagens pris?

  Gillar inte dollar risken men läste denna analysen
  http://seekingalpha.com/article/107153-berkshire-hathaway-credit-risk-index-puts-are-overblown-worries
  och funderar på om inte berkshire för en gångs skull kan köpas för ett rätt bra pris även om den har återhämtat sig en del det senaste?

  Tack för en bra blogg / Jonas

  SvaraRadera
 3. Det är väl vanligt att skolklasser säljer till släkt och grannar med ett för leverantörerna fördelaktigt pris? Undrar hur många lampor som hinner förstöras innan försäljning om de transporteras på cykel och i skolväskor? Har för mig att jag inte ens fick sakerna från träslöjden att hålla hela vägen hem. Kan bli en dyr affär för de klasser som engagerar sig för miljö och klasskassan.

  SvaraRadera