tisdag 30 november 2010

Hur blir det med din premiepension?

Hörde på Aktuellt att genomsnittssvensken fått ev avkastning på 2,4% per år inom PPM systemet, så avkastningen har med nöd och näppe täckt inflationen vilket då innebär att en krona insatt i på PPM är lika med en krona som plocka ut. T.ex. har du fått värdet av 1000 mjölkpaket insatt på kontot så kan du köpa 1000mjölkpaket för pensionen du får ut. Då gäller det att man sparar ordentligt i reda summor...

Snart så får man ju återigen en liten dosör av insättning på pensionskontot så det ka ju vara dags att gör en liten uppföljning.

Så handen på hjärtat hur har du lyckats?
För egen del (har varit med sedan start) är den krassa verkligheten följande, kanske inget att hoppa högt för. Värdet är inte ens 6 siffrigt (strax under i vart fall) och värst av allt är att min fru har 9% per år....

11 kommentarer:

 1. 8% per år är väl inte dåligt.det kanske blir 3000 mjölkpaket ut ialla fall.Själv har jag 5% per år och 15% hittills i år.Dumt att vara besviken.Kanske 2000 mjölkpaket ut. Och angåenede jämförelsen med din fru,så kan ni ligga på gränsen båda två, och nästa koll ger dig 9% och henne 8%.

  SvaraRadera
 2. Vad? Sämre än frun? Skärpning!

  Förresten, vad ska du med så mycket mjölk till?

  SvaraRadera
 3. Mitt utfall är 8 % för 2010 och 13 % per år sedan start. Är rätt besviken på årets resultat, men tror det beror på att jag glömde bort ppm i min iver av att maximera min vanliga portfölj (+35% i år).

  Tack för en bra blogg!

  SvaraRadera
 4. Anonym~ hyfsat i alla fall sett Över tid

  Allan~mjÖlk Är en underskattad vara

  Martin~imponerande! Har du nÅgot tips att ge?

  SvaraRadera
 5. 9 % 2010 och 8% genomsnitt sedan start. Låter väl okej men med det totala beloppet på 7825 kr så känns det lite som det kvittar :) Förra året var första året jag jobbade på riktigt så nu ska det väl börja klirra in lite mer pengar iaf.

  SvaraRadera
 6. 12 % hittills i år samt 11 % i genomsnitt. (fick första pengarna dec 08). Har dock svårt att tro det då jag under 2009 främst hade Ryssland. Nån som vet hur Pensionsmyndighetens sida räknar? Troligtvis beror de felaktiga siffrorna på att jag under början av 2009 hade ett kapital på hela 800 kr som start och att det sett till kapitalet nu innebär en låg procents utveckling även om värdet ökade under året till cirka 1400... Jag känner att man inte ska lita på de siffror Pensionsmyndigheten ger.
  Avanza redovisar +62 % sedan start dec 08.

  SvaraRadera
 7. PS. Nån som vet när PPM-pengarna kommer i år? Har inte läst något om det...

  SvaraRadera
 8. Robin, du bör nog lita på pensionsmyndighetens siffror. Jag har kontrollräknat mina egna siffror ett par ggr, är lite krångligt, men det har stämt exakt.

  Pengarna kommer i december.

  SvaraRadera
 9. Hej,

  Jag har 15% i år och 10% per år. Känns OK.
  Först i år har jag börjat använda mig av denne man som fanns i din reklam nedanför kommentarerna.

  TA RYGG PÅ MIG
  175% i PPM 2009! 637 000 på kontot. 24% i år och 46% i snitt sedan 03.
  www.ppmradgivaren.nu

  I år har det väl inte gått helt spikrakt uppåt, men han har en bra track record. Kostar en hel del per år, men det kanske kan vara värt det i förlängningen om börsen har lite stabilare uppgång framöver. Jag anser att det är skönt att inte behöva bry sig så mycket längre.

  Kolla in hans site och bedöm om det är värt det.

  SvaraRadera
 10. +80.3 Procent hittills sen jag började fick PPM kontot 2006.
  Inte illa pinkat om jag får säga det själv ...

  SvaraRadera
 11. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera