söndag 14 december 2008

Born to be cheap eller fårskalle? Behöver lite råd

Jag har sedan flera år haft Tele2 på de mesta av min kommunikationsutrustning till omvärlden och det har väl i mångt och mycket fungerat ganska bra över tiden med ett ADSL abonnemang och ett fast abonnemang, fram till idag....

Huxflux har Tele2 nu höjt sin priser med en hundring i månaden på ADSL när vår bindningstid har gått ut och enligt deras kundservice har dom inga möjligheter alls att erbjuda bredband 2 Mbit billigare än 299kr i månaden i mitt område såvida jag inte vill binda mig för 18 månader då kan dom sträcka sig till 199kr i månaden. Dessutom måste vi också överse ett behov av digital-tv från 1 mars (egen villa) själv skulle det gott och väl räcka med svt 1 och 2 (möjligtvis också tv8) men jag har en äkta hälft som gärna skulle vilja ha exempelvis tv3 och då blir ju inte ens tv gratis längre. På detta sedan har vi en fast telefon från tele2 som kostar 95kr i månaden plus samtal.

Så jag funderar på lite alternativ nu när jag ändå har chansen och sitter helt utan att vara bunden till någonting. Då jag inte är den skarpaste av hjärnor när det gäller teknik så tar jag tacksamt emot lite hjälp från bloggens läsare.

Jag har behov av följande:
-Bredband, inga direkt jättekrav
-Telefon, den skall gå och ringa på
-digital-tv, tja.... att den går att koppla in i vår tv.

Vad skall man välja i dagens läge om man vill ha en smidig, enkel och billig lösning?
På nätet har jag hittat följande erbjudande från televerket. 299kr i månaden för ett paket på 2 Mbit bredband, en telefon och digitaltv. Med tillägg för samtalavgifter på telefonen och 50 spänn för att se på tv3 och tv8.

Vad finns det för bra alternativ idag för oss som bor i eget hus och den viktigaste frågan av allt fungerar det med tv och telefon via bredbandet på telejacket på ett bra sätt idag?

10 kommentarer:

 1. Grattis till husköp! (För det är väl nytt, har för mig att ni bor i lägenhet.)

  Jag vet inte så mycket om hur det är i villa men för lägenhet skulle jag säga att Comhem har bäst och billigast lösning. Har själv bredband via Comhem och är nöjd, de uppgraderade hastigheten för samma pris som den lägre jag hade innan när jag ringde dem. Och slängde in en gratis router på köpet.

  SvaraRadera
 2. Tack tack, inget stort hus och det ligger alldeles i närheten och inköptes till ett ganska modest pris, ett par gamla köpare drog sig ur och vi fick hux flux köpa med 20% "rabatt"...) så boendekostanderna blir ungefär likvärdiga med lägenheten med dagens låga räntor tom lägre...det är lite annorlunda här i jämförelse med storstäderna om man säger så.

  Comhem är tyvärr inget alternativ då det inte finns i huset

  SvaraRadera
 3. Tycker televerkets erbjudande verkar kanon. Själv har jag nyligen tecknat mobilabonnemang hos dem främst för deras täckning och kundservice samt att mina nära och kära har telia. Jag och min flickvän som är studenter skall snart flytta och då kommer vi nappa på deras erbjudande, inte fel med ett hemmabiosystem heller hehe!

  SvaraRadera
 4. Vad sägs om den här kombinationen:

  Digital marksänd TV via egen antenn och abonnemang hos Boxer (för att få TV3 m.m.)

  Internet och mobiltelefoni över 3G-nätet hos lämplig operatör.

  Ingen fast telefon.

  Bara mitt lilla vedträ på brasan...

  SvaraRadera
 5. Om inget behov av fast telefoni finns så låter ju Wimseys förslag ypperligt. Det finns vettiga abbonemang för mobilen till rätt låga kostnader om man inte ringer allt för mycket. Man hamnar ju i en annan sits om man behöver ADSL då en fast telefon är behövlig (eller finns det nu möjlighet att få ett internetabbonemang utan ett telefonabbonemang nu?)

  Annars drar du en ethernetkabel från dina nya grannar och delar på kostnaden förstås :)

  SvaraRadera
 6. TV3 mal sakta ner svenska folkets inteligens. Har själv lilla boxerpaketet c:a 70kr/mån.

  SvaraRadera
 7. Jag såg ett fint fint erbjudande från Telia idag :-)

  PAKETERBJUDANDE
  "Skaffa tv, bredband och telefoni för bara 299 kr/månad.

  Du som nytecknar bredbandet får just nu dessutom ett hemmabiosystem från Sony på köpet!
  Värde 2495 kr."

  Ingår:
  2 Mbit/s bredband
  Kanalpaket Start
  Digitalbox
  Månadsavgiften för telefoni
  5.1 Hemmabiosystem Sony DAV-DZ260

  SvaraRadera
 8. Wimsey> Jo det ligger något i det att man kanske inte behöver en hemtelefon men dte är mycket "gammal vana" också. i detta paket ingår ju en hemtelefon och ett alternativ är ju att ringa via skype också med hemtelefonen.

  Anonym> är nog benägen att hålla med...

  Finansgeniet> blir nog ett sådant paket ja...

  SvaraRadera
 9. Jag har telefon, TV, bredband och mobiltelefoni från telia och mycket nöjd. Stabiliteten under det år jag haft det är mil bättre än comhem, har inte gått ner en ända gång.

  SvaraRadera
 10. Har ett paket från Telia, bredband 8 Mb, digital tv samt IP telefoni, det fungerar mycket bra, inga problem alls.

  SvaraRadera

MediaCreeper