onsdag 7 mars 2012

Min dyra dator

Idag så håller Apple en av sina smått upphaussade event där man nu kommer presentera nya produkter. Ryktena denna gång handlar om att den kommer en ny iPad och en ny AppleTV. Tidningarna kommer väl köra livebevakning och många intresserade kommer dregla över läckerheterna som numera verkar ta världens med storm.

Själv så gick jag över till appledator år 2006, en vit 17” iMac. Detta sedan en god vän till mig ringt och sagt att NU, skulle man köpa en apple dator för man hade gått över till Interprocessorer och ett då nytt operativsystem (OS X Tiger) som enkelt kunde köra Windowsprogram på dessa datorer också. En revolution låg i fatet enligt min Applefrälste vän. Sagt och gjort då vågade jag ta steget över till ”den andra sidan”. Mycket vatten har runnit under bron sedan dess där Apple har gått från en mindre aktörer till att bli världens största tillverkare av persondatorer, ha lanserat mobiltelefon och surfplattor. Men min gamla dator från 2006 puttrar och går lika bra idag som då. Fast jag använder den mera sällan då mitt surfande mer och mer övergått till en vit iPad som löser de mesta av de banala problem jag har.

Det var förstås en mycket dum sak att köpa denna dator 2006. Jag skulle givetvis ha avstått och istället köpt aktier i Apple i stället för en dator vid detta tillfälle. Hade jag avstått från datorn och satsat på aktierna så hade jag kunna sälja dessa aktier idag och köpa flera iMac, iPhone, iPad och apple TV… Aktierna har sedan dessa gett en sisådär 6-7 ggr pengarna. Nog för att det är okej andrahandsvärden på produkter från Apple men så bra är det inte.

5 kommentarer:

 1. Det hade räckt att köpa AAPL så sent som i Januari 2009. Då kostade den under $90. Även då var det många som bloggade om att AAPL var extremt undervärderad. Tyvärr lyssnade jag inte på dem förrän våren 2010 då jag lastade in allt jag kunde avvara. Det har lönat sig så här långt :)

  SvaraRadera
 2. Välkommen tillbaka till bloggandet stockman

  SvaraRadera
 3. Jag hade en mac på 90 talet innan internet slog igenom. Men den var för antik, så det fick bli Windows tills i höstas. Då köpte jag en ipad och en mac mini. Slog till på en Iphone förra månaden.

  Är mycket nöjd med inköpen.

  Kommer ihåg att jag hade den diskussion med en släkting när Jobs började på Apple. Det kommer nog att gå bra nu när Jobs är tillbaka var vi överens om. Tänkte redan då köpa aktier men det blev inte av. Svårare på den tiden. Sen har de stigit så mycket att man inte tyckt att det vart lönt att hänga på. De har ju trots allt bara gjort "designade pc apparater" har man sagt till sig själv.

  Köpte några Apple för $456 så de har ju gått upp några procent redan. Spelar ingen roll för mig om de går upp eller ner, kul att vara med, det räcker för mig.

  Min gissning är att Apple tuggar på några år till i samma tempo. Finns ingen annan tillverkare av datorer/plattor/telefoner som funkar lika bra och är lika enkla att använda.

  Kul att du är tillbaka och bloggar.

  SvaraRadera
 4. Jag lyckades få en kredit mellan privata sir. Diego Zumerle, förhållandena är bra såväl som återbetalningsläget. Det är verkligen allvarligt att räntan är 3%. Om du också behöver en kredit på 20000 kr upp till 120.000.000 kr, här är hans e-postadress: diegozumerle71@gmail.com  Jag lyckades få en kredit mellan privata sir. Diego Zumerle, förhållandena är bra såväl som återbetalningsläget. Det är verkligen allvarligt att räntan är 3%. Om du också behöver en kredit på 20000 kr upp till 120.000.000 kr, här är hans e-postadress: diegozumerle71@gmail.com  Jag lyckades få en kredit mellan privata sir. Diego Zumerle, förhållandena är bra såväl som återbetalningsläget. Det är verkligen allvarligt att räntan är 3%. Om du också behöver en kredit på 20000 kr upp till 120.000.000 kr, här är hans e-postadress: diegozumerle71@gmail.com

  SvaraRadera

 5. ISTITUZIONE DI MICROCREDITI (economie.finance92@gmail.com).

  E-mail: economie.finance92@gmail.com
  Sono partner di molte banche e ho molto capitale nelle sue banche. Hai bisogno di prestiti tra privati ??per affrontare difficoltà finanziarie e, infine, per uscire dalla situazione di stallo creata dalle banche, con il rifiuto dei tuoi file di domanda di credito, siamo un gruppo di esperti finanziari in grado di aiutarti a raggiungere l'importo di cui hai bisogno e in condizioni che ti semplificheranno la vita.
  Concediamo prestiti che vanno da 1 mese a 30 anni e diamo tra 2 000 e 10 000 000 €.
  Il nostro tasso di interesse è del 2% all'anno, ecco le aree in cui possiamo aiutarti:
  * Finanziario
  * Prestito ipotecario
  * Prestito di investimento
  * Prestito auto
  * Debito di consolidamento
  * Rimborso del credito
  * Prestito personale
  * Sei registrato
  * Le banche vietano e tu non hai il favore delle banche o piuttosto hai un progetto e devi **** per contattarmi e io ti aiuterò.
  E-mail: economie.finance92@gmail.com

  SvaraRadera

MediaCreeper