onsdag 4 februari 2009

Hur blir arbetsmarkanden efter krisen?

Har just haft en intressant diskussion med en god vän om arbetsmarknaden och effekterna på densamma nu finanskrisens spår. Han var helt övertygad om att arbetsmarknaden kommer förändras till det betydligt bättre i spåren av kredit krisen.

Hans teser var att vi kommer får flexiblare arbetsmarknad, mer entreprenörskapanda, uppfinningsrikedom och kreativitet. Bättre utbildningssystem i högre utbildning, företag kommer tvingas omstruktureras på ett bra sätt och framförallt så kommer vi pyssla med saker som framförallt behövs i högre utsträckning för ett långsiktigt hållbart samhälle istället för att ägna oss åt saker som mest är trams...

I ex. uthyrningsbranschen så verkar det ju idag var "back to basic" i denna roliga film


Vad tror du? Blir det bättre under och efter krisen? Hur ser det ut med det som just du håller på med?

2 kommentarer:

 1. Jag tror (inte helt ensam) att det till viss del är en strukturell kris vi ser. Vilket gör att många av jobben som försvinner nu inte kommer tillbaka. Det kommer att flyttas till länder där man kan tillverka produkter billigare.
  Detta kommer nog att leda till (även om det tar tid eftersom facken kommer gör allt för att det inte skall hända) en mer flexibel arbetsmarknad, som du skriver. Blir det bara tillräckligt dåliga tider blir folk beredda att göra vad som helst och ta vilka jobb som helst.

  Det kommer nog även att öppna för fler nyföretagare som inser att de faktiskt kan tjäna pengar bättre på egen hand än som anställda. Innan vi kommer med nya innovationer som kan driva upp nya jobb här tror jag inte det händer det mycket. Offentliga sektorn kan ju knappast fortsätta anställa när skattebasen minskar.

  Ett bättre utbildningssystem tror jag inte kommer så mycket i spåren av krisen utan snarare i spåren av globalisering och IT (även om det tar ett litet tag till). Det kommer bli mer e-kurser på nätet och e-undervisning i takt med att videkonferenser och liknande blir bättre. Mer utbyte mellan universitet via nätet. Vilket troligen leder till ännu hårdare konkurrens om de bra jobben och ännu tuffare till de som inte får de bra jobben.


  (Det där kändes inte så positivt skrivet) - men jag hoppas på det bästa!

  SvaraRadera
 2. Jag lyckades få en kredit mellan privata sir. Diego Zumerle, förhållandena är bra såväl som återbetalningsläget. Det är verkligen allvarligt att räntan är 3%. Om du också behöver en kredit på 20000 kr upp till 120.000.000 kr, här är hans e-postadress: diegozumerle71@gmail.com

  SvaraRadera

MediaCreeper