tisdag 16 mars 2010

Stressiga dagar för valberedningar

Valberedningar har senaste månaden haft stressiga dagar i idrottsföreningar och andra ideella föreningar samt företag givetvis. Även i börsbolag skall det fram förslag på styrelseledamöter som skall se till att företagen drivs för ägarnas bästa.

och frågan är om det inte varit allra jäkligast stressigast "Sverige meste valberedare" den 65 årige Carl-Olof By som till "vardags" är arbetar som Vice Vd i investmentbolaget Industrivärden. Calle By är nämligen valberedningens ordförande i följande nätta bolagssamling Handelsbanken, Sandvik, SCA, SSAB, Ericsson, Skanska, Indutrade och Munters. Sedan sitter han som vanlig valberedningsrepresentant i följande bolag Volvo och Höganäs. Sedan extraknäcker han lite som styrelseladamot i Handelsbanken region Stockholm, KnowIT och NasdaqOMX. Späckad kalender kan jag tro.

Men han har det ju ganska så lätt (obs viss ironi) som valberedare inom Handelsbankssfären då valberedningens förslag i de olika bolagen går att sköta med en kopieringsmaskin och någon tippexrad. Då det är Nyrén, Martin-Löf, Lundberg, Leif Johansson, Lars Westerberg och Bengt Kjell som brukar vara med i de flesta.

1 kommentar:

  1. Hej och tack för en intressant blogg!

    Hur funkar det egentligen, vem/vilka bestämmer vilka som skall ingå i valberedningen? När bestämmer man det?

    SvaraRadera

MediaCreeper