tisdag 22 december 2009

Förnuft och känsla


Logik och känslor är två i många fall motsatta faktorer. Logiken talar för det ena mellan känslan kanske säger något annat och så är det väl alltid att vi människor inte kan låta oss styras av det ena eller det andra.

Det finns givetvis små logiska orsaker till varför SAAB Automobile inte finns kvar som bilproducent efter årsskiftet, förlust 58år av de senaste 60 åren eller vad det nu var, för få bilar till för lågt pris, ett allt mer urholkat varumärke och allt det där. Lägg ner skiten kort och gott. Men samtidigt håll med om att det vore synnerligen trist att det bara skulle finnas en "svensk" bil kvar, Volvo, och hur kul är den?

Nej logiken säger att SAABs dagar är räknade men samtidigt så tycker jag det vore trist om SAAB försvann, nej känsla säger "Heja spekulanterna och lycka till!".

Nej jag är inte partisk, äger ingen SAAB, kör Opel Astra, men turbudieseln i den bilen är samma som i SAAB 9-3

MOVE YOU MIND!

2 kommentarer:

  1. Jag skrev faktiskt precis ett inlägg om SAAB. Precis som du tror jag inte att det kommer att bli en affär, bland annat beroende på att din lättrycksturbo även går att hitta i en SAAB.

    God Jul!

    SvaraRadera
  2. Ligger mycket i det, med integration av SAAB i GM. Vilket kanske talar för en styckning där ex. powertrain kanske blir kvar inom "GM Europe"

    SvaraRadera

MediaCreeper