lördag 11 juni 2011

Naturens mångfald

Jag sitter (ligger utsträckt på ett liggunderlag är kanske den mer rätta benämningen) på en liten insjö-ö och tar en rast från kajaken som jag tillbringat någon timme i och slås av vilken fantastiskt mångfald det är i den svenska naturen egentligen.

Ön jag just nu sitter på uppskattar jag till kanske 10x20m "stor". Trots denna litenhet växer följande trädarter: Tall, gran, björk, en, rönn, sälj, vide och något annat trädslag jag just nu inte kommer på namnet på. Marken täckt av mossa, blåbärs och lingonris. I vassruggen slog just en liten fisk i vattnet och en fjäril sitter på min uppdragna kajak. Sju sotersblommor att plocka ska man nog klara av också akompanjerad av lite fågelkvitter. Stolt över möjligheterna vår allemansrätt ger oss i den svenska naturen helt klart.


3 kommentarer:

  1. Den ultimata lyxen i vårt samhälle är tystnad och avskildhet. Ett mycket sällsynt tillstånd i våran urbana värld. Här finns möjligheten att få filtret mot det massmediala bruset att fungera och få en möjlighet att följa en tanke från början till slut. En god början för att fatta bra investeringsbeslut.

    SvaraRadera
  2. hear hear

    SvaraRadera
  3. Håller med om att detta är bland det bästa med Sverige. Frågan är hur länge till vi kan uppleva detta? Om 10 - 20 år tror jag det är väldigt svårt att uppleva det du precis gjort. Passa på att njuta medan tid är.

    SvaraRadera

MediaCreeper