tisdag 17 juni 2008

Inlägg från Bornholm

Så här veckan innan midsommar verkar de flesta ekonomibloggar gått i sommarsiesta och så också för denna blogg. Just nu befinner jag mig på ett soligt och varmt Bornholm för lata dagar i solen och några dagar på cykelsadeln. Förhoppningsvis kommer det några bilder i kommande inlägg när jag kommer hem.

Några ekonomiska korta reflektioner om situationen på Bornholm anno 2008
Bostadsituationen är nog ganska tuff idag och man märker det på mängder med hus till salu och i mäklarfirmornas skylfönster så lyser skyltarna med "sänkt pris" var var och vartannat objekt.

Det danska företaget Vestas influerar i högsta grad landskapsbilden och jag kan tänka mig att en stor del av energiförsörjningen här på Bornholm kommer från just vindkraft i kombination med mängder med solvärmepaneler som ligger på vart och vartannat hus här. Lantbruken verkar blomstra på Bornholm och märks framförallt på att många ladugårdar håller på att byggas ut och fräschas upp i kombination med tidningsrubrikerna även här skriver om ökade matpriser och att bränslepriserna är precis lika dyra här som de är i Sverige.

Idag har jag och min fru förresten varit gifta i två år, tänk vad tiden går snabbt, hippa hipp hurra för oss.

7 kommentarer:

 1. Ha det så härligt - och grattis på bröllopsdagen! :-)

  SvaraRadera
 2. Grattis till bröllopsdagen!

  Och ett sånt toppenval av romantisk semester i härlig natur!

  Nu ska jag leta i din fina lista över blogginlägg och se om det går att hitta nåt om inkasso och kredithanteringsbolag...
  Finns inte det, hoppas jag du skriver ett sånt.
  Så jag kan lära mig lite om de bolagen, det är väl de som tjänar pengar även när det går åt pepparn för andra ...
  Många verkar tro att det är dit vi är påväg nu.

  SvaraRadera
 3. Grattis till era två år! Hoppas att ni får MÅNGA fler år tillsammans.

  SvaraRadera
 4. Både kungsleden och SCA som du skrivit en del om har ju dippat endel nu. vad tycker du om SCA och kungsleden vid dessa nivåer?

  SvaraRadera
 5. Hej
  Tyvärr så ökar risken för skilsmässa dramatiskt om man gifter sig. Eller som jag brukar säga, efter sol kommer regn å sen mera regn. Optimisten
  MVH

  SvaraRadera
 6. Jag är som Kulturgeograf lätt splittrad vad det gäller vindkraftverk. Jag gillar givetvis deras "renare" energi men samtidigt så tycker jag att blir de för många så gör de landskapet ganska fult och klottrigt. Vindsnurror som står en och en vid en lada eller gård är ju dock ganska charmigt.

  SvaraRadera
 7. Hoppas det blir en kröllebölle-glass med fint våder!?

  Finansflingan öppnar upp ett av mina tankemönster. Vore trevligt med ett utlägg.

  Din livsstil verkar vara sund och intresserad. en vacker kombination. sverige rysslan 0-2 . -So what, lev livet i helgen.
  -Topflite

  SvaraRadera

MediaCreeper