fredag 20 juni 2008

Köpa till sillen?

Så här i midsommartider kanske det är dags att damma av den gamla klyschan att man skall köpa till sillen och sälja till kräftorna när det gäller aktier. Amerikanska aktiesparare lär däremot ha n annan uppfattning då deras uppfattning är ”sell in may and stay away” så här är man inga optimister i midsommartider. Om vi istället går på statistiken så har det historiskt sett varit lönsamt att köpa i oktober och sälja i slutet av mars så de finns som sagt många olika uppfattningar, själv kan jag säga att jag inte har någon direkt uppfattning om vad det bästa visdomsorden är utan tycker nog ett bra råd att följa att köpa aktier när man har goda ekonomiska möjligheter till detta och att man tycker aktier är attraktivt prissatta i ett långsiktigt perspektiv.

Trevlig midsommar, från ett lagom soligt Bornholm

3 kommentarer:

 1. Intressant blogg

  SvaraRadera
 2. Att fiska upp "allt för lågt" värderqade bolag är en klassiker till sillen. Utdelningen är släppt och den vanliga frossan erbjuder finfina bolag till en billig p/e. ....blir det billigare?
  Vem vet - jag går gärna motströms och lägger om likvida medel redan i feburari till typ Lagercrantz..utdelningarna brukar investeras i augusti. För mig är sommaren "waste".
  Tunga "dippar" gör det dock lockande, men näääää....det kommer tyvärr mera innan det vänder.
  Ser fram emot nya friska tankar efter din Bornholms semester!
  Ett uttalande om säkra envist långsiktiga men endå framgångsrika INVESTOR vore intresseant att läsa om. Köper de Nordea? pris? Går TRE med vinst nästa kvartal?...Är Annika för jävla insnöat egocentrisk?.
  /Hoppas du haft det bra!
  Moff

  SvaraRadera
 3. Intressant att det historiskt sätt är bättre att placera i okt och ta ut i mars, stämmer lite in på det jag läser just nu av gyllenram, han har skrivit en bok om masspsykologi på börsen och hans analys bekräftade du för mig här.

  Själv så håller jag mig jävligt likvid nu och placerar mina pengar i sparkonto och lite i indexfonder för att senare få en bra utdelning, köper billigt nu och få en bra diversiering via månadsparandet.

  Mina placeringar som kommer i okt kommer vara i företag med hög direktavkastning då jag tror att nästa år också kommer bli lite av bearmarket men jag tänker långsiktigt och utdelningspengarna kommer placeras i tradingaktier som jag kan leka lite med och försöka hitta det där tillväxtföretaget som gömmer sig på någon av våra småbörser.

  Tack för att du tar en tillbaka till verkligheten efter man har läst domedagsprofeterna på DI.se:-)

  keep up the god work

  www.metrobloggen.se/kapitalist

  SvaraRadera

MediaCreeper