onsdag 14 oktober 2009

Fyllelånen förbjuds äntligen i Finland

Läste som hastigast i en nyhetsnotis att Finland nu tar ett stenhårt grepp mot fyllelånadet i landet. Man har nämligen beslutat sig för att förbjuda medborgarna att ta SMS lån efter klockan 23 på kvällen. Som Gert Fylking skulle sagt, äntligen!
Nej i Finland så skall man nu som ansvarstagande samhällsmedborgare enbart få lov att ta snabblån via sms mitt på ljusan dan, inga nattliga eskapader i berusning här inte. Man får gott lov att sova på saken till klockan 07:00 då smslånen återigen öppnar sina portar, kanske lagom för att hinna hem och se på krognotan kan jag tro?

Men detta skulle man ju kunna utveckla, kanske borde man istället inför alkolås på mobilen? Då kanske man slipper både felskickade snusksms, samtal till svartaxi och smslån på en och samma gång? Vore det något?
Eller är det första april idag?

4 kommentarer:

 1. Ännu ett intressant inlägg. Frågan är väldigt intressant. Varför skulle människan inte få ta eget ansvar för sitt liv så länge det inte skadar andra? Under mänskliga rättigheter ligger punkterna "Rätt till fria val" och "Rätt till frihet och säkerhet". Hur långt sträcker sig dom och vem sätter gränserna? Bör de som lånar på fyllan begränsa de som kan tänkas ta dessa lån i full nyktert tillstånd. Observera att jag inte tycker att sms-lån är en bra lösning på någonting...

  SvaraRadera
 2. Personligen så är jag av åsikt att utåning med ockerräntor utan kreditprövning nog inte borde vara tillåtet..

  SvaraRadera
 3. Mobil med alkometer blir den nya storsäljaren från Nokia?

  SvaraRadera
 4. Varför tycker du att det inte borde vara tillåtet?

  SvaraRadera

MediaCreeper