måndag 10 maj 2010

Den som inga pengar har får gå med rumpan bar....förlåt, ...får lov trycka nya pengar

Ja göta petter....
Hur skall man kunna göra någon form av makroekonomiskt inlägg om den statsfinansiella soppan som pågår just nu?

Vi låter Hoola-bandola band förklara läget

När far (USA?) och mor (EU?) är döda och våra släktingar (Japan?) har ta't gift (lånat sig upp över tacknocken?) och alla våra vänner (bankerna?) har valt sig själva. och våra lärare (statscheferna?) och fröknar (riksbankscheferna?) har gått och dränkt sig med varann (något toppmöte?) när sömntabletterna har slutat hjälpa (räntan på 0%?). Och vår präst från konfirmationen(Warren Buffett?) står och pekar i det blå och ingen fattar om han visar vägen eller känner vilket håll vinden blåser åt (börsens utvecklingen?).

Då kommer halta Lotta (nyheterna i massmedia?) hem till mig, med rösten fylld av gråt och säger vem i hela världen kan man lita på?

orginalet

Man får trösta sig sig med att de offentliga utgifterna i relation av BNP i OECD länderna trots allt "bara" utgör omkring 40% i genomsnitt. En 10% neddragning av de offentliga utifterna sänker således bara BNP med 4%.

Trots allt kommer nog de flesta av oss fortsatt både köpa mat, skita på dasset, värma upp våra hus och prata med våra föräldrar i telefon. Men personligen så känns det som om det här med inflation nog kan bli en sak att prata om en del i framtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

MediaCreeper