onsdag 26 maj 2010

Läser Mats Qviberg denna blogg?

Börjar fundera på om inte Mats Qviberg trots allt läser denna blogg.
HQ Bank meddelar idag att man lägger ner sin tradingverksamhet något som jag skrev på denna blogg för två veckor att jag tyckte man borde göra för några veckor sedan. Ett klokt val av HQ Bank även om förlusterna kan tyckas rejält stora och det rör sig säkert av några kompierande termins och derivatpostioner som nu avvecklas i förtid. Sånt som vi dödliga inte begriper oss på (i alla fall jag förstår det inte).

Det kan ju tyckas vara en liten slump att ett företag gör något som ett bloggskribent anser några veckor senare. Fast jag måste ju medge att det är lite humoristiskt att detta nu hänt två gånger i fallet Mats Qviberg. För 1,5 år sedan så tyckte jag Investment AB Öresund borde köpa tillbaka aktier och det dröjde inte många dagar innan så blev fallet.

Enligt Google Analytics så var det faktiskt ett besök på denna sida från internetleverantören hagstromer & qviberg fondkomission ab den 5 maj....ingen rök utan eld eller vad man nu säger.

10 kommentarer:

 1. *hehe* kanske dags att ge dig en plats i styrelsen=)

  SvaraRadera
 2. Eller så har någon medarbetare läst inlägget och tagit upp idéen i eget namn? Du borde få lite cred tycker man! :)

  SvaraRadera
 3. Härlig självdistans! Mycket riktigt är du den enda personen som har kommenterat HQ's flera kvartal av förluster inom tradingenheten.

  SvaraRadera
 4. Vad tror vi om värderingen på HQ nu då? Jag tycker det ser riktigt billigt ut bara dom återvänder till tidigare vinstnivåer. Dom gick ju stadigt genom krisen dessutom. Snittvinsten är ju runt 260 miljoner för 2006-2008. Fast i det kanske det ligger en vinst från tradingen? Tidigare i vår förvaltade dom ju iaf 93 miljarder. Vad kan en investmentbank göra för marginal på det? 0.5%? Jag vet inte alls--

  SvaraRadera
 5. Sven Hagströmermaj 27, 2010

  Det är klart vi läser din blogg. Vi läser de flesta ekonomibloggar. De är bättre än DI och sådant skräp. Tack för tipset. Du hade helt rätt. Matte håller med. Trading av aktier är inget för oss. Vi kommer i fortsättningen att ägna oss åt det vi kan . Förvalta andras pengar

  SvaraRadera
 6. Mats Qvibergmaj 27, 2010

  Svenne kan tala för sig själv. Som gammal trejdare kommer jag nog inte att kunna hålla fingret borta från köplnappen, Det ligger liksom i blodet. Som tur är har jag ganska bra lön och en liten sparad slant på banken (Givetvis HQ-bank). Det blir nog lite köp och sälj under sommarmånaderna, som avkoppling från hängmattan.

  SvaraRadera
 7. Men däremot läser inte grabbarna på Industrivärden din blogg efter alla kommentaren och tips om SCA.

  SvaraRadera
 8. Sverker Martin-Lööfmaj 27, 2010

  Joho då! Jag läser allt bloggar, även om jag har lite svårt ör att se den lilla texten på hemdatoren.

  Det händer saker i det tysta på SCA även om det tar lång tid.

  Den som väntar på något gott väntar aldrig ör länge, som lickan sade.

  SvaraRadera

MediaCreeper