lördag 2 oktober 2010

Man skall visst visa squashen..

Det är visst en liten trend bland några bloggare att man nu skall visa upp årets sista squash innan hösten blir allt för kall. Här i Närke är det redan kallt och det har  alla redan varit en handfull frostnätter så mitt squashbestånd (sommarsquash) och för den delen andra grönsaker också är redan nedvissnat (några få squash ligger dock på förvaring) och några pumpor har jag inte odlat. Men givetvis så får jag väl falla för trenden och visa lite squash. Fast istället för att visa grönsakerna som alla andra så för jag fram den tillredda varan.

En god sak man kan göra med squash är nämligen att sylta den. Syltad squash är gudomligt gott till köttiga stekar. (syltad squash i mitten på bilden)
Lite annat urval från skafferiet från vänster. Sylt på lingon och äppelbitar (bra om man har mycket äpplen och lite lingon), äppelmos (under), äppelmarelad (över), syltad squash, äppel och timjangelé (gott till viltkött), torkade äppelringar, burkkonserverade äppelhalvor, inlagd ättikgurka. Allt egenodlat. Huruvida min tomt uppfyller kraven för miljömärkning har jag ingen aning om, så det är inte KRAV-märkt.

Sedan innehåller ju skafferiet just nu mångdubbelt av vad som visat på bilden. Bla. torkade blåbär, vanlig lingonsylt, rårörda lingon, sylt på amerikanska blåbär, konjaksinlagda lingon, ett antal olika varianter på äppelmos, diverse drycker i form av äppeldricka, rabarberdricka, äppelmust, saft i några varianter, torkad lök i några varianter, marmelader (en med whisky i, det är gott det!), och gelér (mest vinbär), lite torkad svamp, och grönsaker förstås även om det mesta redan är uppätet mm mm..... och sedan är ju frysen ganska så full också. Angenämt att ha en högst ordinär villatomt denna tid på året.

4 kommentarer:

  1. Får nog bli syltning. Bra idé.

    SvaraRadera
  2. Bra rubrik annars. Min squash är större än din etc.

    SvaraRadera
  3. Haha, ja det är det säkert. Jag skrev ju att min hade vissnat ner..och att det passar till köttiga saker :-)

    SvaraRadera

MediaCreeper