onsdag 6 januari 2010

Året som gått

För nästan exakt ett år sedan skrev jag följande inlägg med överskriften "vågar du anta utmaningen? Där jag försökte ta mig själv i kragen och börja motionera lite mer än jag gjort på senare år och bokföra min träning på sidan funbeat.se (som är som facebook för motionärer och för övrigt också går att koppla ihop med FB). Så hur gick det då? Tja, halvskapligt får jag väl säga flera månader har jag tränat bra även om perioderna feb-mars och oktober-november inte vart direkt lysande och formen har gått lite upp och ned. Att vara ute i skog och mark är något som jag innerst inne tycker väldigt mycket om (en del bilder på denna blogg kanske skvallrar lite om detta) så jag lär försöka vara ute en del timmar även iår.

Utfallet över utförd träning för år 2009 blev i procentuella termer enligt följande:

Enligt vad jag själv tycker så ganska så diversifierat mellan olika aktiviteter även om jag kanske borde sprungit lite mer orientering. Det har också varit kul att cykla så mycket mountainbike som jag gjort under 2009 och förhoppningsvis blir det en del fina cykelslingor till våren och sommaren.år 2010 har börjat riktigt bra med snö och kyla så att man kunnat åka skidor näst var dag....och kanske blir det en sån där "30års vinter" där hela Vättern islägger sig (senast det begav sig var 1987), vem vet?

Vi som är med fortsätter väl även 2010? och nya motionärer är givetvis välkomna!

Every morning in Africa, a gazelle wakes up. It knows it must run faster then the lion or it will be killed. Every morning a lion wakes up. It knows it must outrun the slowst gazelle or it will starve to death. It doesn't matter whatever you are a lion or a gazelle...when the sun comes up you'd better be running.

5 kommentarer:

 1. Jag svek planen tidigt, tyvärr. Men jag försöker igen detta år. :)

  SvaraRadera
 2. Jag är dålig på att följa såna där organiserade motionsplaner, men jag har ändå ökat på mitt motionerande.
  Tyvärr synkar ju inte alltid livet med motionsmöjligheterna. Nu har jag varit förkyld några dagar och missat kanonfint långskidväder, även om jag åkte en hel del i december. Ska försöka kompensera idag...
  Måste hålla igång med annat denna årstid när jag inte cyklar till jobbet pga halkrisken.

  SvaraRadera
 3. Jag har kört stenhårt men mest ägnat mig åt bollsporter så som fotboll, handboll, bandy och hockey. Men det räknas väl också ?

  SvaraRadera
 4. har ca samma split som du själv minus orientering och ännu mer MTB. Fast +40 i ålder börjar betyda att man får vikta inte mot vad man egentligen känner för att träna utan mot det kroppens skavanker klarar av. Armbåge tar mest stryk av cyklingen, knäna av terränglöpningen så får anpassa efter det. Målet för 2009 var Åre Extreme Challenges lagtävling men det fick skjutas upp tyvärr. Hoppas det går 2010.

  SvaraRadera

MediaCreeper