söndag 6 juni 2010

Ett boktips för hängmattan

Känns som sommaren kom snabbt så fort det stod Juni i kalendern och själv fick jag tillfälle att lufta kajaken igår.


Jag tycker som bekant om att läsa böcker och annan litteratur (inte inte sommartid) så jag tänkte kort och gott ge ett litet litteraturtips. Boken This time is different av Carmen M. Reinhart och Kenneth S. Rogoff Boken handlar kort och gott om finanskriser, inte i singular som "finanskrisen" utan finanskriser, finanskriser som världen gått igenom de senaste 800-åren (ja det var innan vi hade kommit på att pumpa upp olja ur marken/havet). Som du säkert förstår så är bokens sentens att vi har en viss benägenhet att få återkommande kriser. Boken är faktaspäckad som en encyklopedi med många olikheter, likheter och bakomliggande faktorer till varför uppgångar och nedgångar i ekonomin blir som dom blir.

Någon flitig själ har också lagt ned ork på att översätta denna bok till Svenska och enligt CDon.se så kommer denna bok ut den 25 augusti. Kanske lite sent till semsterläsande i hängmattan men likväl så är denna bok ett synnerligen gott "upplagsverk" i bokhyllan inom den finansiella dårskapen där vi människor tenderar göra om samma misstag om och om igen.

och nej detta är ingen reklam utan jag skriver fritt från hjärtat utan att ha erbjudits någon gratisbok (men vill ni skicka så går det bra:-) ).

1 kommentar:

  1. ska köpa, lär sig en hel del av att kunna sin historia. tack för bra tips

    SvaraRadera

MediaCreeper