tisdag 16 september 2008

Synd att inte Capio finns kvar på börsen

Capio är ett bolag som sedan något år tillbaka inte längre finns kvar på börsen och tur är väl det annars hade jag nog köpt aktier i detta företag bums. Om jag inte minns fel så var Capio en avknoppning från investmenbolaget Bure som i sin tur har sina rötter tillbaka i de gamla löntagarfonderna. Varför då aktier i Capio? Uppenbarligen så måste detta företag tjäna grova pengar en dag som denna.

Min fru och jag kan som sagt inte få barn och vi håller därför på att förbereda oss förhoppningsvis för en adoption om några år. En sak som man måste genomgå inför en adoption är en grundlig läkarundersökning där det intygas att man är frisk och inte har några sjukdomar som kan göra att har svårt att vara förälder. En läkarundersökning som denna skulle man ju kunna tro att man kan genomföra på en vanlig vårdcentral, men icke sa nicke saker som detta anses inte ligga i de allmänna sjukvårdsresurserna. Istället så har vi fått boka in oss på privat sjukvård här i Örebro så har vi idag varit i kontakt med ovan nämnda Capio för diverse prover, kontroller mm. Personligen är sjukvård och undertecknad ingen bra kombination och "som vanligt" så resulterade blodprovet (armvecket) i att jag fick ligga ner ett par minuter för att kvicka till.

Men, Mycket professionell sjukvård enligt mig själv med ett vänligt och snabbt bemötande från så väl receptionisten som läkaren. Trevliga och ljusa lokaler (jag har personligen inte mycket till övers för sjukvårdsmiljöer efter 4 provrörsbefruktningar). Mao allt man kan önska sig när man är kontakt med vården. Förutom då på en punkt, att man idag har blivit drygt 3000 spänn fattigare…men vad gör väl det när man blir undersökt av en söt ssk..

Och helt klart var det en jäkla snurr på verksamheten i detta hus med folk som kommer in och träffar sjuksköterskor, läkare och andra sjukvårdsspecialister (35 000 besök per år enligt läkaren som behandlade mig). Kortfattat så måste denna verksamhet omsätta rätt bra med pengar om varje nöjd kund lägger ner några tusenlappar. Måste som sagt var en ganska trevlig aktieinvestering och säkerligen rätt lönsam för riskkapitalbolaget som idag äger Capio.

5 kommentarer:

 1. Capio, gamla läkargruppen har ju vunnit utmärkelsen svensk kvalitet. De har en väldefinierat begrepp av kundbegreppet och väl definierade processer för att uppfylla och helst överträffa kundernas behov. Jag tror att samtliga svenska landstingsägda sjukhus har enormt mycket att lära av Capio i Örebro.

  Lycka till med adopterandet, tänk på att de kan bli lika irriterande som mig :)

  SvaraRadera
 2. Läs "Det självutplånande barnet" av Alice Miller, så fort du kan.
  Sen förstår man mänskligheten.
  OBS! Endast allmän info.Inget om dig alltså.
  MVH

  SvaraRadera
 3. Plockar du fallfrukt S-man? Investor, Midway, ratos..
  Vore trevligt med tankar.
  Personligen så är jag 35 och är utan barn. adoption har kommit upp vid köksbordet...
  Hoppas ni ser över problemen och förhoppas möjligheterna..

  SvaraRadera
 4. capio ge mig prylar varje kvartal unngefär. Jag är blodgivare och de driver det

  SvaraRadera
 5. På tal om Capio. Avanza skrev idag en artikel om grundaren Per Båtelson och hans nya sjukvårdsbolag.
  Kanske är något för dig att läsa.

  Länk:
  http://www.avanza.se/aza/press/press.jsp?article=61521

  SvaraRadera

MediaCreeper