onsdag 8 december 2010

skatteförändringar för sparare

I morgon så presenteras då som bekant regeringen förslag på ett antal förändringar inom sparområdet. Kl 11 skall det visst hållas stor presskonferens och baluns i huvudstaden. Förslagen har för avsikt att träda i kraft vid årsskiftet 11/12 Återstår att analysera de förändringar man presenterar kommer säkert återkomma till ämnet på den sida.

Egentligen så ska man ju inte föregå och gissa allt för mycket om det man inte vet men det kan ju alltid vara lite kul. Gissar på att skatten på kapitalförsäkringar kommer höjas och bli samma som nya investeringssparkontot. ISPK kommer få fria placeringregler med en årlig skattesats på 1.2procent av kapitalet som tas ut 4ggr per år.

Sedan släpper man kanske bomben med obligatorisk flytträtt av alla privata pensionsförsäkringar. Imorgon får vi svaren och skatteproffsen lär tala för fullt i morgon em.

Annars funderar jag över en trollerilåda jag just fått som tack för en presentation undertecknad hållt över min blogg för ett antal pensionärer(!) Ikväll. Trevligt var det också.
Published with Blogger-droid v1.6.5

1 kommentar:

  1. Investeringssparkontot känns som en bra alternativ sparform:

    1.08 % skatt med nuvarande räntenivå, rätt delta bolagsstämmor, slippa deklarationskrångel.

    KF känns plötsligt inte lika lockande som ett investeringssparkonto. Blir väl på sikt så att investeringssparkontot ersätter KFn

    SvaraRadera

MediaCreeper