tisdag 3 mars 2009

fick ett mail...

Hej Stockman,
Jag har läst din blogg ganska länge och tycker du lägger ner tid på att skriva många bra och läsvärda blogginlägg. Men jag har svårt förstå om du är optimist eller pessimist? Bull eller Bear?

tjing och hälsningar
Bloggläsaren


Ja du bloggläsaren jag vet knappt om jag själv direkt vill lägga in mig i något fack med en bestämd uppfattning om det är upp eller ner som gäller.

Det finns som bekant två sidor på alla mynt (tom guldmynten) och lika så finns det många goda argument både för att vara superpessimist och ställa in sig i de positivas skara som du kanske tom har läst om här på denna blogg. Generellt så tror jag faktiskt att allt för många fokuserar allt för mycket på någon form av mer elle rmindre kvalificerade gissningar om att aktiemarknaderna skall ta den ena eller andra vägen. Min personliga uppfattning är att vi istället mer bör fokusera på företagens långsiktiga förmåga att generera avkastning till dessa aktieägare.

De flesta slits väl mellan att tro att många vinster kommer sjunka de kommande åren medan att aktien i gengäld också är lågt värderad och i sina investeringsbeslut som slits man mellan girighet och rädsla vilket är fullt naturligt.

2 kommentarer:

  1. Pessimisten säger: Nu kan det inte bli värre!"

    Optimisten: "Joo, det kan det visst!"

    SvaraRadera
  2. Ja det ligger något i ovanstående..

    SvaraRadera

MediaCreeper