tisdag 3 mars 2009

Reatider?

I låg konjunkturens spår så dyker det upp allt mer möjligheter att köpa på realisation och nu pratar vi kanske inte bara om aktier. Kronofogdemyndighten annonserar var och varannan dag om auktioner på bostadsrätter, bilar och här i närheten säljer kronofogden också en pizzaungn.

Företaget kvarndammen som mestadels säljer begagnade bilar från diverse finansbolag fyller nu på i ladorna med konkurs bon och också så säljer man nu ut material från förvarsmakten. Mycket skräp givetvis men också några godbitar kanske. Kanske 31st Isolerkärl som är perfekta till varm saft och pytt i panna i stora lass. Eller varför inte ett paktet med 1130 stycken (!!) handdukar, kanske en kokspis, kan vara bra att ha vid nästa strömavbrott. Så här i vårvintertider så kanske man också vill utöka skidförrådet och då kan man bjuda på 25 pallar(!) "vita blixten", sissådär 920 par skidor och drygt 1000 stavar...Det räcker väl till hela armén idag?

Sedan dyker det som bekant också upp lite mer udda objekt i utförsäljningar. Vad sägs om att bjuda i Investment AB Carnegies pantrealisation av AB skrindan. lägsta bud som accepteras är dock 25 Mkr men kan kanju gå ihop med några vänner.

Dock så är det ju som bekant en del innehåll i paktetet. Det viktigaste av allt är nog att man per autmatik blir bjuden på en och annan kopp kaffe på Handelsbanken då man får med sig lån därifrån på ca. 6 Mdr plus 2,5 mdr till lite andra banker. En väldig massa fastigheter finns också i innehållet genom bolagen Fabös och Norrvidden. Ett par hyfsade aktieposter är också med. 6:e största ägarpost i Industrivärden och lite drygt 19,5 M aktier i Fabege. 2,3 M aktier i Öresund, 915 000A-aktier i SCA, 55k aktier i Avanza, 2,4 M aktier i Hexpol, 55 M aktier i guldgruvor oc utöver detta mängde med "mindre" aktier poster med någon miljon här och där...

Länk till prospektet

Någon som är sugen på att slanta för för Skrindan?

3 kommentarer:

 1. Jag är på. Kan säkert ställa upp med ett femsiffrigt belopp...

  SvaraRadera
 2. Man har ju hört att han ska äga en hel del skog också, utöver sca, fann dock inget i prospektet? Den kanske inte ligger i AB Skrindan, så han kanske får behålla den, stackarn. Ngn som har en anning om hur många hektar Maths har?

  Fast är det beslutat fullt ut att auktionen blir av? tycker det är lite fram o tillbaka där...
  /Christoffer

  SvaraRadera
 3. Tillgångar - skulder. Där har ni ett bra pris.

  SvaraRadera

MediaCreeper